О НАМА

Наталија Ђуровић

дипл. новинар и МА библиотекар информатичар

Године 2017. покренула је блог ‚‚Ема и мама‘‘ који прати културне садржаје за децу. Суоснивач удружење Дечја културна географија (ДЕЦИметар). Пише препоруке за квалитетне културне садржаје за децу на сајту ДЕЦИметра. Коауторка пројекта ‚‚Шетам и причам‘‘. Води Читалачки клуб за децу и родитеље у библиотеци „Димитрије Туцовић“ у Лазаревцу.
Верује да се од читања расте, од музеја мисли а од позоришта машта и да зато квалитетни културни садржаји морају да буду доступни свој деци.

Милица Матијевић
дипломирани библиотекар саветник
Ради у библиотеци „Димитрије Туцовић“ у Лазаревцу као библиотекар за програме и пројекте. Посебна област интересовања јој је развој публике. Сматра да кад си Библиотекар брише се линија између посла и приватног живота. Воли да се дружи са креативцима и уметницима. Непрекидно истражује могућности сарадње са другим професионалцима у култури. Суоснивач је удружења „Дечја културна географија“. Коаутор је пројекта „Шетам и причам“, који полако додаје на своју мапу све већи број градова Србије и региона. Кад не чита, пише. Воли своју (планету) земљу. Сади дрвеће и обожава мачке. Али, то већ сви знају😊.