Новости

СТО РАЗГЛЕДНИЦА ИЗ ЛАЗАРЕВЦА

Више од сто разгледница осликаних рукама лазаревачких малишана отпутовало је на своје адресе широм Србије и света. Оне носе поздраве из нашег лепог Лазаревца и на свакој пише „воли те твој/твоја…“.

„Сто разгледница из Лазаревца“ је програм који је реализован у сарадњи са музејом ПТТ. Намењен је ученицима нижих разреда градских основних школа. Програм је реализован у оквиру Дечје недеље и део је пројекта ‚‚Лазаревац од А до Ш‘‘ који удружење „Дечја културна географија“ (ДЕЦИметар) и библиотека ‚‚Димитрије Туцовић‘‘ реализују уз подршку Градске општине Лазаревац.

У прелепом амбијенту градског парка Каменград лазаревачки ђаци чули су од Алме Коман и Марка Јелића из ПТТ музеја занимљиве приче о историји поштанског саобраћаја у Србији, цртали своје разгледнице, адресирали их, лепили поштанске марке и убацивали у старо жуто сандуче из музеја.

Изради персонализованих разгледница претходиле су едукативне шетње током манифестације Дани европске баштине на којима су основци обишли најзначајнија споменичка обележја Лазаревца, која су се нашла на разгледницама из Лазаревца које ће ускоро обрадовати њихове најмилије. Нестрпљиво ишчекујемо поштара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *