Новости

ЧИТАЛАЧКИ КЛУБ ЗА ДЕЦУ И РОДИТЕЉЕ: ВОЛИМО ДОБРЕ КЊИГЕ СВАКОГА ДАНА ПО МАЛО

Добре дечје књиге увек су биле извор радости за целу породицу а од недавно су и повод да се једном месечно, у оквиру читалачког клуба Дечје културне географије и Библиотеке ‚‚Димитрије Туцовић“, дружимо са децом и родитељима из Лазаревца.

У данима кад се обележава 100 година од рођења великог Душка Радовића, није било дилеме да први сусрет читалачког клуба посветимо великану књижевности познатом по великом поштовању које је имао за најмлађу публику.

Почели смо са ПОШТОВАНА ДЕЦО као идејом која нас је окупила и водила кроз стваралаштво Душка Радовића. Низали су се стихови: ‚‚Страшан лав‘‘, ‚‚Јесења песма‘‘, ‚‚Плави зец‘‘, ‚‚Тужна песма‘‘, ‚‚Плави жакет‘‘.. Подсетили смо се авантура славног гусарског капетана Џона Пиплфокса, васпитних мера родитеља непослушног Крокодокодила, малог прста Ђуре и чувене новогодишње песме уз коју смо сви одрасли – ‚‚Пршти, пршти бела стаза..‘‘

У формирању целокупне слике о богатом стваралачком опусу Душка Радовића помогла нам је гостујућа изложба Библиотеке Града Београда ‚‚Био једном један лаф‘‘ као и бројни садржаји доступни на Интернету. Чули смо ‚‚Плавог зеца“ у извођењу Душка Радовића, видели Мићу и Аћима, завирили у представу о Џону Пиплфоксу Миодрага Милинковића и реповали уз ‚‚Страшног лава‘‘. Отворили смо, на овај начин, тему којом ћемо се у читалачком клубу увек бавити: како да, у великој понуди, научимо да бирамо садржаје за себе и своју децу.

Ако и ви волите Душка Радовића, можда ће вам бити значајне препоруке за различите садржаје о којима смо на сусрету говорили:

* Изложба ‚‚Био једном један лаф‘‘, Библиотека Града Београда

* Представа ‚‚Капетан Џон Пиплфокс у новом миленијуму‘‘, Мало позориште ‚‚Душко Радовић‘‘, Београд

* Представа ‚‚Кад је био мрак‘‘, Мало позориште ‚‚Душко Радовић‘‘, Београд

* Радио драма РТБ: ‚‚Капетан Џон Пиплфокс‘‘, YouTube

* Шабачко позориште, YouTube серијал Причотека, епизода број 14, ‚‚Капетан Џон Пиплфокс‘‘

* Телевизијска емисија ‚‚На слово на слово‘‘, Телевизија Београд

До идућег сусрета, ПОШТОВАНА ДЕЦО,

читајте и ВОЛИТЕ добре књиге СВАКОГА ДАНА ПО МАЛО.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *