Новости

ШЕТАМ И ПРИЧАМ: КРОЗ ЛАВИРИНТ КОТОРСКОГ ФЕСТИВАЛА

Програмом ‚‚Шетам и причам: кроз лавиринт Которског фестивала‘‘ Дечја културна географија учествовала је у пратећем делу програма 31. Фестивала позоришта за дјецу у Котору. Наша едукативна шетња почела је на летњој позорници у Старом граду а завршила се у Градској библиотеци Котор.

Ова културна рута повезала је тако и физички и симболично позориште и књигу. На путу до добрих књига, без којих нема добрих представа, обилазили смо фестивалске инсталације.

Како је мото овогодишњег фестивала био ‚‚Замислите, дјецо‘‘, почели смо управо тако. Замислили смо велико море, велику лађу, округле прозоре, Кађу и Нађу. Читали смо Душка Радовића, маскирали се у његове јунаки и отиснули у авантуру.

Галеб Џонатан, Чаробна лампа, Фестивалски престо, Друга клупа до врата – само су неке од инсталација крај којих смо застали да једни другима препоручимо добре књиге али и да разговарамо о свему ономе бhttps://decimetar.rs/knjige/letnje-stivo-za-celu-porodicu/ез чега нема добре представе.

На нашој рути нашао се и Поморски музеј и била је то добра прилика да препоручимо књигу Јелене Леле Милошевић ‚‚Иво Визин – капетан од снова‘‘ која је само једно од сјајних издања Которског фестивала (о другима смо писали у овом тексту).

У музеју смо видели портрет чувеног капетана, првог Бокеља који је опловио свет, макету његовог брода Сплендидо и сведочанства о великом подухвату са почетка 19. века.

На крају шетње, благо смо нашли у библиотеци. Уместо плакете, сви морнари добили су чланске карте да ову пловидбу дуго памте и никад не заврше.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *