Новости

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА “ТРАГОВИМА КОЛУБАРСКЕ БИТКЕ“

Изложба радова ученика четвртог разреда ОШ “Кнез Лазар“ из Лазаревца, инспирисаних програмом “Шетам и причам: траговима Колубарске битке“ отворена је у Библиотеци “Димитрије Туцовић“ 29. У присуству представника локалне самоуправе и ученика који су аутори радова, изложбу је отворила Јаминка Петровић

Симболичним уручењем дечје културне мапе Лазаревца, коју је у име локалне самоуправе примио Вукашин Јањевић, директор ЈП Топлификација, реализатори пројекта захвалили су се на подршци ГО Лазаревац и изразили уверење да ће оваквих пројеката у будућности бити више. Примајући мапу, Јањевић је истакао да је реч о лепој идеји да се деца упознају са историјом свог краја.

Симболичним уручењем дечје културне мапе Лазаревца, коју је у име локалне самоуправе примио Вукашин Јањевић, директор ЈП Топлификација, реализатори пројекта захвалили су се на подршци ГО Лазаревац и изразили уверење да ће оваквих пројеката у будућности бити више. Примајући мапу, Јањевић је истакао да је реч о лепој идеји да се деца упознају са историјом свог краја. „Ми смо увек ту да овакве активности подржимо, да се деца од малена упознају са правим вредностима, кроз активности које су примерене њиховом узрасту“, рекао је Јањевић.

Отварајући изложбу, позната списатељица за децу Јасминка Петровић, похвалила је радове ученика и говорила о значају сарадње између установа културе и образовања: „Тај мост је веома важан. Школа има неки рад, дисциплину и неки свој план, а библиотека је један слободан простор који омогућава да се све то што се научи прикаже на један креативан разигран начин. Мислим да је овај пројекат управо то, да се спаја знање и креативност“.

Програм је у сарадњи са Библиотеком “Димитрије Туцовић“ и уз подршку ГО Лазаревац одржан 30. новембра 2021. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *