Новости

КАМИШИБАЈИ ПРЕДСТАВА ‚‚ЖАБАЦ И СТРАНАЦ‘‘ У ЛАЗАРЕВЦУ

Нову културну доставу Сеоског културног центра Марковац за лазаревачке предшколце и основце, представу ‚‚Жабац и странац‘‘, организовали смо у сарадњи са Библиотеком ‚‚Димитрије Туцовић‘‘. Реч је о још једној камишибаји представи коју је режирала Анђелка Николић а извео Ђорђе Живадиновић Гргур.

И, не, није фраза, тражила се – карта више!

Необична изведба приче Макса Велтхајса о пацову кога друге животиње не прихватају јер је другачији, третира важне теме као што су стереотипи и предрасуде. Како то објашњење ‚‚ми смо наши‘‘ искључује и обезвређује друге а да их нисмо ни упознали, кроз ову представу ‚‚из кофера‘‘ спознали су најмлађи Лазаревчани.

Представа је интерактивна па је и публика била врло важан учесник у њеном извођењу. Загрејали су се игром ‚‚Ти‘‘ која се игра речима и погледима, били су вредни кад се обнављала кућа изгорела у пожару, читали су разгледнице пристигле из свих крајева света и громогласно се бунили када је глумац ‚‚погрешио‘‘ током извођења.

Друго гостовање камишибаји позоришта у Лазаревцу испратили смо великим аплаузима и понеком дечјом сузом јер је представа готова.

Видимо се на следећем дружењу са Сеоским културним центром Марковац које ће, сасвим сигурно, бити ускоро јер – МИ СМО НАШИ. У то више уопште нема сумње.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *